U SPLITU PREDSTAVLJENA IZDANJA EUROPSKE AKADEMIJE

U utorak, 18. listopada 2016., biskup banjolučki Franjo Komarica boravio je u župi Otok u sinjskoj krajini, koja je toga dana svečano proslavljala blagdan nebeskog zaštitnika sv. Luke evanđeliste.

Zajedno s domaćim župnikom fra Mirom Ančićem i brojnim svećenicima iz cijelog dekanata te s onima koji su rođeni u toj župi poznatoj po brojnim duhovnim zvanjima biskup je predvodio svečanu procesiju prije mise i samo misno slavlje. Uputio je brojnim nazočnim vjernicima i prigodne riječi o značenju u naše vrijeme Kristove Radosne vijesti, koju je navijestio njihov zaštitnik sv. Luka.

Biskup Komarica je u večernjim satima istog dana sudjelovao u Splitu na predstavljanju dvije knjige u izdanju Europske akademije njegove biskupije „Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“ – 2. dopunjeno izdanje, te Zbornik radova s Međunarodnog studijskog dana „Prešućivani zločin“. Predstavljanje je pobudilo veliko zanimanje Splićana, a organiziralo ga je Hrvatska Udruga Benedikt iz Splita. Predstavljači su bili mr. Frano Piplović, povjesničar Stjepan Lozo i biskup Komarica. Više glazbenih točaka je izveo mješoviti zbor klasične gimnazije splitske nadbiskupije.

TABB
Split, 18. listopada 2016.

Comments are closed.