NAJAVA: IZDAVAČKA DJELATNOST BANJOLUČKE BISKUPIJE NA SAJMU KNJIGA U BANJA LUCI

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Banja Luci, koji se održava od 13. do 19. rujna u športskoj dvorani Borik, nastupit će i katolički izdavači s područja Banjolučke biskupije.
Banjolučka biskupija u svojoj djelatnosti ima i izdavačku djelatnost, te će po prvi put nastupiti na ovoj sajamskoj smotri pisanog stvaralaštva u Banja Luci i tako predstaviti izdanja, koja su posljednjih godina nastala u ustanovama Banjolučke biskupije: Biskupskog ordinarijata, župnih zajednica, samostana, Caritasa i Europske akademije. Pored toga, bit će predstavljane knjige duhovnog i intelektualnog sadržaja, koje su pisali ili izdali svećenici i(li) časne sestre, te mnogu drugi različiti autori.

Premda se Crkva na ovim prostorima svakodnevno susreće s mnogim životnim nedaćama, ipak je proteklih godina u njenom krilu pokrenut, napisan i objavljen značajan broj knjiga od kojih će većina biti izložena i javnosti predstavljena, a odnose se na područja crkvenog, vjerskog, duhovnog, društveno-povijesnog i kulturnog života Katoličke crkve i hrvatskog naroda, ali isto tako i uradci o stradanju Crkve i hrvatskog naroda na području Banjolučke biskupije.

Kako je ovdje riječ i o izdanjima koja su tiskana prije više godina, jedan broj tih izdanja imat će samo karakter izložbenih eksponata radi potpunijeg predstavljanja izdavačke djelatnosti Banjolučke biskupije i drugih, dok će se novija izdanja moći i nabaviti po promotivnim sajamskim cijenama.

TABB

Comments are closed.